Home > Massages > Thaise massage

Thaise massage

Herkomst

Thaise massage is een oude kunst van lichaamstherapie voor genezing, gezondheid en transformatie.

Traditionele Thaise massage is een van de oudste genezingsmethoden van de wereld. De Thaise mensen zagen ziekte als een onbalans in het lichaam of in de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Ze werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.Thaise massage

Thaise massage is sterk beïnvloed door yoga en de Ayurvedische en Chinese geneeskunst. De bewegingen lijken vaak veel op die van yoga en de aandacht voor de drukpunten komt uit de Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunst.

Thaise Massage is door de jaren heen wel wat veranderd door Westerse invloeden, die vanaf de jaren vijftig steeds groter werden. Traditioneel werd het door monniken in boeddhistische tempels beoefend, tegenwoordig is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand gegeven: op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels en op het strand. Er twee stromingen in de Thaise massage, de noordelijke variant, Nuad Bo-Rarn en de zuidelijke variant ook wel Bangkokstijl genoemd. Deze laatste is statischer en wordt meestal als pijnlijker ervaren.

Effect

De Thaise massage zorgt voor ontspanning en activering.

De rekoefeningen in de Thaise massage helpen om vastzittende gewrichten los te maken, flexibiliteit te vergroten, spierspanning te verlichten, de aura en de interne organen te stimuleren en om het energiesysteem in balans te brengen.

Techniek

De Thaise massage is een interactieve massage van het lichaam, waarbij gebruik wordt gemaakt van vele afwisselende rek- en strekoefeningen en daarnaast wordt er zachte druk op de reflexpunten, uitgeoefend, waardoor de aura en de interne organen worden gestimuleerd. Je kan de Thaise massage zien als het doen yoga-oefeningen, zonder dat je je er zelf voor hoeft in te spannen, terwijl je tegelijkertijd een acupressuur behandeling krijgt.

De behandeling duurt meestal 2 uur en wordt op de grond op een matras uitgevoerd. Je blijft gedurende de massage gekleed.

Specifiek product: Sabai Olie

Sabai Olie wordt al eeuwenlang gebruikt als dé massageolie van Thailand. Het land is bekend geworden om de 'Thaise Massages', alleen de Thai kennen de kunst van de massage als geen ander volk ter wereld. Sabai Olie speelt hierbij een belangrijke rol. Bij het aanbrengen van het eerste laagje Sabai Olie, hebben de etherische extracten van lotusbloesem en jasmijn een rustgevende werking, waardoor de huid ontspant. Daarna kan de verzadigde huid opnieuw worden ingesmeerd met olie. De tweede laag zal niet snel door de huid worden opgenomen, wat voor een goede basis voor een massage zorgt.

Producten


Dit boek bevat informatie over de Thaise geschiedenis, cultuur studies, Boeddhistische religie en yoga technieken, maar ook modern inzicht van anatomie en fysiologie. Ten slotte overbrugt dit boek het gat tussen de theorie en de praktijk van de Thaise massage. (In het Engels)

Thaise massage producten