Home > Tips

Massage Tips

Op zoek naar een Masseur

Als je weet welke massage bij je past, heb je natuurlijk een masseur nodig. Je kan veel masseurs op internet vinden, maar natuurlijk ook in de Gouden Gids. Masseurs kunnen echter op verschillende manieren werken: Een eigen praktijk, werkzaam bij een massagebedrijf of in een salon.
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten masseurs.
Je moet voor jezelf nagaan welke omgeving jou het prettigst lijkt, omdat het heel belangrijk is om je op je gemak te voelen tijdens een massage.

 

De MASSAGEvakBEURS

Platform voor masserend Nederland!

Niet meegaan in de neerdalende spiraal, juist krachten bundelen, kennis tonen en opdoen! Er is geen enkel ander moment waarop u heel masserend Nederland ontmoet, veel directer dan in een advertentie; hier ontmoet, spreek en netwerk je face to face.. doe er uw voordeel mee!

Voor wie is deze beurs?
De MASSAGEvakBEURS biedt een compleet aanbod van producten, materialen en diensten voor alle segmenten uit de massagebranche.

Deze vakbeurs richt zich op:
oriënterende nieuwkomers in de massagebranche, sportmasseurs, sportverzorgers, massagepraktijken,
sauna's, wellnessbedrijven, schoonheidsspecialistes, pedicures en therapeuten

Beursdeelname voor elk budget, inclusief standbouw, gebruik workshopruimte en veel meer…

Masseur aan huis

Als je een masseur naar je huis laat komen om je te laten masseren, kan je de volgende voorbereidingen treffen, waardoor het een prettige omgeving wordt voor de massage.
  • Kies een rustige kamer in huis met de mogelijkheid tot verduistering.
  • Maak de kamer sfeervol op persoonlijke wijze.
  • Zorg dat de kamertemperatuur ongeveer 22°C is.
  • Zorg voor voldoende ruimte voor een massagetafel of -stoel.
  • Plaats een grote fles mineraal water in de koelkast.
  • Doe je sieraden uit en kleed je in een badjas.

Cursus en/of Opleiding volgen?

Als je zelf wil leren masseren, kan dat natuurlijk ook. Overal in Nederland worden massagecursussen en workshops aangeboden. Het is dan verstandig eerst op deze website te kijken welke massagetechniek je het meest aanspreekt en welke je zelf zou willen leren. Vervolgens kan je op internet gaan zoeken naar cursussen en workshops van die massagetechniek.

Wil je er je beroep van maken, dan kan je beter een professionele opleiding volgen. Het is dan helemaal belangrijk eerst goed te onderzoeken welke massagetechnieken er zijn en in welke je het meest geïnteresseerd bent. Deze website is daar een handig hulpmiddel voor, want je hebt in één overzicht alle massages staan met een duidelijke uitleg van iedere massage. Op die manier weet je globaal wat elke massagesoort inhoudt en kijken welke het beste bij je past.

Op de Link-pagina vindt je een aantal links naar bedrijven die opleidingen en/of cursussen aanbieden.

Nationale Massagebon

Wil je iemand een massage cadeau doen, maar weet je niet precies welke? Doe hem of haar dan een Nationale Massagebon cadeau. Het is een origineel cadeau en wie wil er nou niet lekker worden verwend met een massage?

Niet alleen leuk voor mensen die wat te vieren hebben zoals een huwelijk, maar vooral ook voor mensen die een zware tijd achter de rug hebben. Het zal ze goed doen!
Een paar ideeën waarbij het wellicht leuk is een massagebon cadeau te doen kan je vinden op de pagina Gelegenheden.

De Nationale massagebon wordt bij veel masseurs in Nederland geaccepteerd.

 

Spa & Wellness verwendagen

De Spa & Wellness verwendagen vinden plaats op 25 & 26 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht.

De beurs richt zich op preventieve wellness, zoals gezondheid, kuren, massage, voeding, ontspanning en alles wat met verwennen te maken heeft.