Home > Massages > Stoelmassage

Stoelmassage

Herkomst

StoelmassageDe stoelmassage wordt al jaren in Nederland gebruikt. Het is een acupressuurmassage, die is gebaseerd op de technieken en principes van de 1300 jaar oude Japanse Anma massage

De massage is een verkorte, eenvoudige vorm van de traditionele Japanse Shiatsu massage.

 Deze vorm van massage wordt sinds een aantal jaren op de werkplek toegepast, om verschillende klachten van werknemers te voorkomen en/of te bestrijden. Het is een massagevorm speciaal voor mensen met weinig tijd, want de kleding kan worden aangehouden, er wordt geen gebruik gemaakt van massage olie en de massage duurt niet zo lang.

Effect

Een stoelmassage zorgt ervoor dat de de spieren, die het meest te lijden hebben onder werkstress of een verkeerde houding, zich te ontspannen, zoals je hoofd, nek, rug en schouders. Hierdoor worden RSI en werkstress voorkomen.

 Na de massage voel je je ontspannen en verfrist, dat komt doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen toeneemt.

De massage is een effectieve manier om ziekteverzuim door werkstress te voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat men zich na een aantal behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten daalt aanzienlijk.

Techniek

Het speciale aan deze massage is de massagestoel, die speciaal voor het geven van de stoelmassage is ontworpen. De stoel ondersteund alle ledematen, zodat het lichaam zich helemaal kan ontspannen. Deze stoel is volledig inklapbaar en kan daardoor op locatie worden gegeven. Vaak wordt deze vorm van massage gebruikt bij bedrijven. Een bedrijf kan zo'n masseur inhuren, zodat hijzelf en zijn personeel gemasseerd kan worden op kantoor. De massage wordt door de kleding heen gegeven en er wordt geen massage olie gebruikt, waardoor je daarna weer makkelijk aan het werk kan.

De techniek die hierbij wordt gebruikt is gebaseerd op die van de Shiatsu. De masseur oefent druk uit op acupressuurpunten die de processen in je lichaam positief beïnvloeden.
Het is een korte, ontspannende en activerende massage en duurt ongeveer 15 minuten.

Specifiek product: Massage stoel

De ergonomische massagestoel is speciaal voor deze massage ontworpen, er zitten de volgende voordelen aan:
  •  Het gehele lichaam wordt ondersteund, ook het hoofd, waardoor je je goed kan ontspannen. Je hele lichaam 'hangt' in de stoel.
  • Het heeft een opening voor je neus, je mond en je ogen, waardoor je goed kan blijven ademen en nog wat kan zien, waardoor je je meer op je gemak voelt.
  • Om de hoofdsteun kan een badstof hoes worden gedaan, die niet alleen gewassen kan worden, maar ook prettiger aanvoelt voor de gemasseerde.
  • Veel mensen vinden het comfortabeler om te zitten tijdens een massage, in plaats van te liggen.
  • De stoel is inklapbaar en kan dus gemakkelijk door de stoelmasseur mee worden genomen naar bedrijven.

Producten


Boek met gedetailleerde instructies voor de juiste massage grepen, strek technieken en therapeutische vaardigheden om te gebruiken bij een stoelmassage. Het boek bevat ook informatie over benodigdheden, hygi├źne, ordening, veiligheid, contra-indicaties, communicatie en documentatie, lichaamsbeweging en het starten van een stoelmassage praktijk. (In het Engels)

Stoel massage producten