Home > Massages > Lomi Lomi massage

Lomi Lomi massage

Herkomst

Lomi Lomi massageDe Lomi Lomi komt oorspronkelijk uit Hawaï en werd doorgegeven van generatie op generatie.

In de Huna, een Hawaïaanse filosofie, gaat het voornamelijk om de twee zaken Harmonie en Liefde. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer tot blokkades in de energiestroom leidt. De behandeling zorgt ervoor dat die blokkades zich opheffen en heeft daarom een helende werking.

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekend “drukken, kneden, wrijven”, maar ook “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt.

Effect

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Na de Lomi Lomi massage voel je je als herboren.

Techniek

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het lijkt bijna een soort dans.

Er wordt gebruik gemaakt van technieken die vergelijkbaar zijn met die van de acupressuur ook de technieken drukken, kneden en wrijven worden gebruikt.

De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken.
Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

Specifiek product: Sabai olie

Bij deze massage wordt alleen gebruik gemaakt van een massage-olie, in de meeste gevallen wordt Sabai olie gebruikt.
Sabai olie wordt al eeuwenlang als dé massage-olie van Thailand gebruikt. In Sabai olie zitten etherische extracten van lotusbloesem en jasmijn, die een rustgevende werking hebben, waardoor de huid ontspant.
 
 
Boeken

Boeken over traditionele en hedendaagse Lomi Lomi massage die een unieke mogelijkheid voor lezers biedt, om de houding en wijsheid van de Hawaïaanse geneeswijzen te ontdekken.