Home > Massages

Massages

Anma is de basis is van vele vormen, zoals Shiatsu, sportmassage en Tuina. Anma bestaat uit stretchen, kneden en massage om het lichaam te stimuleren en zo de gezondheid te herstellen of te onderhouden. Helpt tegen spier- en pijnklachten.
Bij Ayurveda ligt de nadruk op het voorkomen van ziekten, verjonging van het lichaam en het verlengen van de levensduur. Ayurvedische massage richt zich op ontspanning. De massage kenmerkt zich door het gebruik van verschillende soorten olie.
Baby massage wordt ook wel Shantalamassage genoemd en is speciaal voor baby's. Deze massage bevordert de lichamelijke en psychische ontwikkeling van het kind.
Ontspannend maar vooral stimulerend is deze massage. Heb je energie en kracht nodig dan is deze massage een must om uit te proberen. Door middel van Chinese bamboestaven worden de zenuwuiteinden in uw huid en oppervlakkige spieren geprikkeld.
In tegenstelling tot de meest bekende massagevormen, wordt de bindweefselmassage niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt.
In onze meridianen zitten bepaalde punten waar de energie een ophoping bereikt, deze energiepunten worden Chakra genoemd. Aan de voor- en achterzijde van het lichaam worden zeven hoofdchakra's onderscheiden. Chakra's hebben grote invloed op het psychisch en lichamelijk evenwicht.
Bij de chocolade massage wordt gebruik gemaakt van warme chocolade massage-olie. Cacao is een sterke antioxidant en heeft een anti-verouderend effect op de huid. Het speciale mengsel van pure chocolade en natuurlijke vochtinbrengende cacaoboter heeft ook een gunstig effect op je lichaam en geest.
Bij deze massage wordt je totale lichaam op zachte en ritmische wijze gepulst. Het zet subtiel het lichaamsvocht in beweging tot stroming. Je lichaam kan door de vloeiende golfbeweging tot diepe ontspanning komen.

Tijdens een energetische massage richt je jezelf bewust op de energie in het lichaam en op het bewust worden van verschillende emoties. De massage heeft vooral invloed op de energiestroom van het lichaam.
In het Oosten is de Hamam een eeuwenoude traditie. Voor diepte-reiniging en weldadige verzorging van het lichaam brengen mannen en vrouwen iedere week een aantal uren door in het badhuis. Ook in Nederland wordt dit steeds populairder. Als afsluiting wordt altijd een zeepmassage gegeven.
Haptonomie gaat over de balans tussen je voelen, denken en doen. Bewegingsoefeningen, gesprekken en aanraken stimuleren de ontwikkeling van je voelende vermogen.
Deze massage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen.
Massage met warme vulkanische stenen van ongeveer 45 graden. Hotstone massage is een lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang "Ziel, Lichaam en Geest zijn een".
Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van verwarmde olie. Door middel van strijkingen, diepe knedingen en fricties ontspannen de spieren.
Bij Kasaath Hawa Bedoeïenmassage worden warme glazen op het lichaam geplaatst. De cups zuigen vacuüm door het gebruik van vuur, wat een heel bijzonder gevoel geeft.
Een massage met lange, vloeiende bewegingen over de volle lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De continue vloeiende bewegingen die uitgevoerd worden als een dans, kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan.
Een massagevorm gericht op vochtafvoer. De massage heeft een zeer rustig tempo, lage intensiteit en weinig druk. Het is een dankbare massagevorm met zeer goede resultaten.
Lypossage is een figuur-corrigerende massage. Je huid wordt strakker en je omvang vermindert op een natuurlijke manier.
Bij deze massage kan de geblokkeerde energie vrij worden gemaakt d.m.v. het masseren van de marmapunten (energiepunten). Deze massagevorm is een onderdeel van de Ayurveda.
Polariteitsmassage of handoplegging, is een techniek die een disbalans, ontstaan door psychische, emotionele of geestelijke spanningen, weer in balans en ontspanning brengt.
Het masseren van zones op en onder de voet of hand die corresponderen met organen, klieren, zenuwen en andere delen van het lichaam. Door het masseren van deze punten, maak je de zenuwuiteinden schoon en de energiebanen vrij, waardoor de energietoevoer naar de organen herstelt. Ook kan je een bepaald orgaan stimuleren of kalmeren.
Shiatsu is een Japanse vorm van acupressuur waarbij vingerdruk wordt gegeven op meridianen en/of acupunten.
Als je veel sport of veel van je spieren vraagt maakt een sportmassage je spieren weer soepel. Ook als je een blessure hebt is een sportmassage goed, het zorgt ervoor dat je sneller hersteld.
Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en klachten te verlichten en te voorkomen. Dit wordt meestal gebruikt voor massages bij bedrijven, handig voor de masseur om mee te nemen en het neemt niet veel ruimte in op kantoor.
(Thaise Kruidenstempelmassage) Een massage met warme kruidenstempels die gevuld zijn met ontspannende, reinigende en activerende kruiden. Je geest ontspant, je lichaam is gereinigd en je hebt weer een goede doorbloeding.
De Thaise massage is een interactieve massage van het lichaam, waarbij gebruik wordt gemaakt van rek- en strek oefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de meridianen in het menselijk lichaam.
Deze massage kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren. Pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde 'triggerpoints', dat zijn spierknopen die ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam.
Tuina is een Chinese massagetechniek, waar verschillende vormen van zijn. Vaak wordt er een op Shiatsu lijkende vorm van massage toegepast. Andere vormen van Tuina maken gebruik van het manipuleren van de ledematen.
Zwangerschapsmassage biedt ondersteuning bij zware tijden. Tijdens de massage wordt je voorzichtig gemasseerd, je ligt meestal de hele behandeling op je rug.
De Zweedse massage wordt ook wel Klassieke massage genoemd. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van onder meer effleurage, petrissage, kneden en frictie. Dit is één van de meest gebruikte massagevormen.