Home > Massages > Thai Herbal massage

Thai Herbal massage (Thaise kruidenstempelmassage)

Herkomst

Thai Herbal massage Volgens de oude traditionele Thaise medicijnwetenschap kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpuntmassage of andere massages weggenomen kunnen worden, beter behandeld worden met een warm kruidencompres.

Dit wordt ook wel de 'Thaise stempelmassage' genoemd.

Voor deze behandeling worden kruidenballen gebruikt, in het Thai heten ze 'Loehk Prakob'.

Effect

Thai Herbal massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning.

Door de scrubbende werking van de bundels worden de poriën geopend en het lichaam gereinigd.
De kruidenstempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Na de behandeling zal je ook een betere doorbloeding hebben.

Vooral mensen met migraine, burn-out, obstipatie, jicht en reuma hebben baat bij deze therapeutische behandeling. Het neemt de zorgen weg van de ziel en zorgt voor innerlijke balans.

Techniek

Dit is een massage met warme kruidenstempels die gevuld zijn met ontspannende, reinigende en activerende kruiden.

De masseur masseert je lichaam met de verwarmde kruidenstempels al wrijvend en stempelend met een wisselende druk. Je lichaam is weer helemaal ontspannen en tintelt van levensenergie.

Het is een Ayurvedische massage, wat wil zeggen dat er veel met olie gewerkt wordt.

Bij de Thaise Kruidenstempelmassage zal de hele achterkant van het lichaam worden behandeld. Daarna wordt meestal een ontspanningsmassage gegeven op rug, schouders, nek, armen, handen, benen, voeten, buik, hoofd en het gezicht.

Specifiek product: Kruidenstempels

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van kruidenstempels. Dat zijn geneeskrachtige Thaise (soms ook Chinese of Westerse) kruiden die in een witte doek zijn gebundeld en aan de bovenkant dichtgebonden met een touwtje.

Een aantal vaak gebruikte kruiden zijn tumeric poeder, korianderzaden, lavendelbloemen, eucalyptusbladeren, verse gember, ginseng wortel, sinaasappelschillen, komijnzaden en rooibos in een mengsel van citroengras-, lavendel- en peppermuntolie. De kruiden werken ontspannend, reinigend en activerend.
De kruiden worden voor de bloeitijd geoogst, omdat ze dan beschikken over hun volle aroma. Daarna worden ze gedroogd op wetenschappelijke wijze, hierdoor komt de volle aroma van de kruiden pas vrij bij de behandeling.

Als de kruidenbundels zijn gemaakt, moeten ze ongeveer 10 minuten worden gestoomd of in heet water trekken, voordat ze worden gebruikt.

Na het gebruik kan de masseur ze af laten koelen en daarna zijn de bundels nog twee weken te gebruiken.

Producten

Wil je producten voor deze massagevorm aanschaffen, kijk dan eens op Wellnessbasics.nl, waar je een overzichtelijke site met veel massageproducten vind.