Home > Massages > Dynamische massage

Dynamische massage

Herkomst

Dynamische massage is een vorm van integratieve massage. Integratieve massage is ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft: Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit). Voor meer informatie over de andere twee vormen zie Intuïtieve massage en Polariteitsmassage.
Integratieve massage combineert de massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op jouw behoefte van dit moment.

Het lichaam van de mens bestaat voor ongeveer 70% uit water. In de dynamische massage wordt hier gebruik van gemaakt.

Techniek

Bij dynamische massage wordt je lichaam zijwaarts heen en weer bewogen door stevige, zachte of heel subtiele schud en wieg technieken. Er worden ook verlengende, openende en losmakende technieken gebruikt. Het kan zacht en stevig, ingetogen en uitbundig, afwisselend en speels toegepast worden. De massage kan gericht zijn op lekker ontspannen en wegzakken of op bewust voelen en ervaren.

De massage werkt niet op een plek, maar overal in door, van top tot teen en van binnen naar buiten, dit komt omdat het lichaam voortdurend in een vloeiende beweging is.

Kleding kan worden aangehouden, de massage wordt gegeven op een massagetafel.

Effect

De massage werkt verbindend, aardend en bevordert de doorstroming van energie op vele niveaus. Het kan helpen loslaten, je losser maken en in beweging brengen. Deze massagetechniek zet het lichaamsvocht subtiel in beweging tot stroming. Je lichaam kan door de vloeiende golfbeweging tot diepe ontspanning komen.

Gespannen spieren en gedachten worden op een vriendelijke maar doeltreffende manier losgemaakt, soms wordt het als een beetje eng ervaren, omdat je de controle niet meer hebt, maar naderhand geeft het een heel goed gevoel.

Specifiek product

Er wordt geen specifiek product gebuikt voor deze massage, ook geen olie. De massage wordt wel uitgevoerd op een massagetafel.