Home > Massages > Lypossage

Lypossage

Herkomst

De Lypossage, een manuele lichaamsbehandeling, is in Amerika ontwikkeld door Charles Wiltsie, een onderwijzer en vakman in massagetherapie. Hij deed in 1998 een jaar lang onderzoek bij 100 vrouwen. Hij masseerde de vrouwen gedurende 6 weken, drie keer per week, 20 minuten lang. Voor elke massage werden de vrouwen gewogen en omtrekmetingen bijgehouden. Ook werd er voor en na de behandeling van iedere vrouw een foto gemaakt. Hij ontdekte hoe doeltreffend deze techniek is.

Lypossage is een figuur-corrigerende massage. Je huid wordt strakker en je omvang vermindert op een natuurlijke manier. 

Effect

Door de Lypossage wordt geblokkeerde lymfevloeistof verwijderd, dit is de stof die ervoor zorgt dat er bobbels in de huid komen en cellulitis veroorzaakt. De behandeling versterkt de spieren, die het verzwakte weefsel verstevigen en stabiliseren.

Het heeft het meest effect op de 'vette' gebieden van het lichaam. Je moet er wel rekening mee houden dat je waarschijnlijk pas na 8 à 10 behandelingen resultaat ziet. Zelfs daarna kan het moeizaam gaan.
De resultaten van de behandeling zijn erg verschillend. De meesten verliezen één of twee kledingmaten zonder vermindering in gewicht. Deze massage zorgt er namelijk niet voor dat je afvalt, maar dat je lichaam strakker wordt.

Voor een nog beter effect kan je tijdens de behandeling een dieet volgen.  

De behandeling zorgt er daarnaast voor dat je meer energie krijgt en je geestelijk beter voelt.

Techniek

Lypossage is een figuur-corrigerende massage. Je huid wordt strakker en je omvang vermindert op een natuurlijke manier. De massage bevat technieken uit de fysiotherapie, lymfedrainage en de bindweefselmassage.

De behandeling is onderverdeeld in diverse zones.
Zone I en II omvatten het het lichaam. Zone I omvat de bovenbenen, buik en billen, Zone II de rug, borst en armen. Het grootste probleem bij vrouwen zit tussen de maag en de knieën.
De intensiteit van de massage is afhankelijk van het probleemgebied. Bij een stevige massage worden spectaculaire huidroltechnieken, stevige tapotements (kloppen) en drainage effecten gecombineerd. Tijdens de kuur is het verstandig om dagelijks 2 tot 2½ liter water te drinken.

Zone III omvat het gezicht en wordt ook wel een Rejuvenation gezichtsmassage genoemd. De massage heeft daar voornamelijk een liftende werking op de huid, waardoor je er jonger uit zal gaan zien. Het gaat huidveroudering tegen.

De massage kan in het begin nog een beetje gevoelig zijn.
Deze behandeling is een veilige manier om van je cellulitis af te komen, veel veiliger dan een chirurgische ingreep, zoals liposuctie.

Specifiek product

De massage wordt gewoon met de handen uitgevoerd en er wordt geen gebruik gemaakt van een massage-olie. De massage wordt wel uitgevoerd op een massage-tafel.