Home > Massages > Kasaath Hawa

Kasaath Hawa Bedoeïenenmassage

Herkomst

De naam Kasaath Hawa is nieuw, toch is de massagevorm al eeuwenoud, al minstens 3000 jaar. De genezende kracht van de massage is ooit ontstaan uit pure noodzaak om gezond te overleven, voor de behandeling van ziekte en pijn. Hippocrates, een geneesheer, gebruikte de methode al 300 jaar voor Christus.
De Kasaath Hawa maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunst en kan een onderdeel van acupunctuur zijn. De massage richt zich op de beweging van het bloed, de energie Qi en de vloeistoffen in ons lichaam.
Oosterse therapieën verklaren dat pijn te maken heeft met het stilstaan van deze systemen. Deze stilstand kan het resultaat zijn van blessures of stress.

Eind 2005 is de ‘Kasaath Hawa Bedoeïenenmassage’ door La Cure geïntroduceerd in Nederland. Deze massage kan worden gecombineerd met andere therapieën en massages.

In het Engels wordt deze techniek '(Fire) Cupping' genoemd.

Effect

De behandeling stimuleert de lymfe-, bloed- en energiedoorstroming. Stress, spierpijn en blokkades zullen afnemen. Het zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest, je voelt je energieker en je lichaam wordt van veel afvalstoffen bevrijdt.

De massage werkt ook goed tegen cellulitis en en helpt afslanken, verder tegen regelmatig rugklachten, spierpijn en langdurige verkoudheid.

Techniek

Kasaath Hawa is een intense massage die tot diep in het bindweefsel wordt uitgevoerd.
Bij deze massage-techniek worden glazen met vuur op het lichaam geplaatst, waardoor het glas op de huid vacuüm zuigt. Door de zuigkracht van de glazen cups, wordt energie en bloed naar een plaats getrokken, waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

De gehele lichaamsmassage begint op de achterkant van je lichaam met de onderbenen en billen, vervolgens de rug en de armen. Daarna draai je je om en wordt de voorkant behandeld. Van de onderbenen via de buik naar de borst en het decolleté.
Tijdens de massage wordt gebruik gemaakt van een massage-olie, vaak op basis van de mineralen uit de Dode Zee en Amandelolie.
De glazen kunnen apart gebruikt worden, maar ook gecombineerd met andere therapieën en massages. De glazen blijven op de huid terwijl het gebied eronder wordt behandeld. Lokaal treedt er een zeer sterke doorbloeding op.

Het is belangrijk dat je na de massage veel water drinkt.

Het lichaam wordt soms ingesmeerd met zwarte modder uit de Dode Zee. Afvalstoffen worden hierdoor afgevoerd en de modder heeft een ontspannende werking op spieren, lichaam en geest.

De techniek mag niet worden uitgevoerd op gebieden waar de huid ontstoken is, bij hoge koorts en kramp, op wondjes die lang blijven bloeden. Tijdens de zwangerschap mag het alleen niet uitgevoerd worden op het buikgebied en de onderrug.

Specifiek product: Glazen cups

Bij deze massage wordt gebruik van glazen cups, de grootte is niet zo belangrijk, het kan gewoon met glazen, maar niet te groot, anders is het effect niet goed. In de glazen cups wordt vuur gedaan en op de huid gedrukt. Door het vuur wordt de huid vacuüm gezogen, waardoor de huid trekt.

Er wordt bij deze massage gebruik gemaakt van massage-olie, meestal met mineralen uit de Dode Zee en Amandelolie als basis.