Home > Tips > Soorten Masseurs

Soorten Masseurs

Losse masseur

Dit zijn masseurs die voor zichzelf werken. Je kan ervoor kiezen of je naar de masseur toegaat of dat hij/zij naar jou toekomt.
Als je wilt weten wat je kan voorbereiden als een masseur bij jou thuis komt masseren.

Het voordeel van een masseur die voor zichzelf werkt is dat je er gemakkelijker één bij jou in de buurt zal vinden. Daarnaast zal de sfeer intiemer zijn, omdat alleen jij en de masseur aanwezig zijn, zeker als je meerdere keren achter elkaar gemasseerd wil worden. Je leert elkaar beter kennen, waardoor jij je beter kan ontspannen en de masseur prettiger en effectiever kan werken.
Een ander voordeel is dat een behandeling bij zo' masseur meestal goedkoper is, omdat er geen tussenpersonen zijn, je kan direct contact opnemen met de masseur.
Een nadeel is echter dat je niet altijd van te voren weet wat de kwaliteit van de massages is. Je moet er dus wel goed op letten dat de masseur een opleiding heeft gevolgd en eventueel of hij/zij is aangesloten bij een vereniging.

De goedkoopste manier om aan een masseur te komen, is kijken op Marktplaats.nl, waar tegenwoordig naast producten ook diensten worden aangeboden. Verder kan je natuurlijk kijken tussen de advertenties die ophangen bij supermarkten of er zelf een advertentie ophangen dat je een masseur zoekt.

Massage Bedrijf

Er bestaan bedrijven die een aantal masseurs in dienst hebben, ze kunnen alles voor je regelen.

Het is vooral erg handig als je meerdere masseurs tegelijk in wilt huren, je hoeft dan niet allemaal masseur te bellen, maar alles wordt in één keer geregeld. Bovendien kunnen ze dan dezelfde massage doen, die ongeveer even lang duurt. Bedrijven maken hier meestal gebruik van om masseurs voor hun personeel of klanten te regelen. Maar het kan ook handig zijn als je een massageparty geeft, waarbij je meerdere mensen tegelijk wil laten masseren. Een nadeel is dat het wat duurder is, dan dat je de masseurs zelf regelt, want nu moet natuurlijk het bedrijf, als tussenpersoon, ook worden betaald.

Salon

Er zijn ook masseurs die in sauna's, beauty centra en wellness centra werken.

Het voordeel hiervan is dat je er gelijk een beautydag of weekend van kan maken. Je bent er echt even helemaal uit. Daarnaast weet je helemaal zeker dat je te maken krijgt met professionele masseurs. Bovendien worden hier meestal meerdere en bijzondere massages aangeboden, omdat er meer mogelijkheden zijn wat betreft het gebruik van verschillende producten en apparaten.
Bij de salons kan je er meestal voor kiezen of je in kamer alleen komt te liggen, met je partner of vriendin, of met meerdere bezoekers. Uiteraard zal de prijs daarbij variëren.
Over het algemeen zal een massage in een salon duurder zijn dan ergens anders, maar meestal is er  meer service en is er de mogelijkheid van meerdere faciliteiten gebruik te maken.